Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пд) дръпна пред Левски с 2:0 над Етър

Снимка: БТА

Тимът на Локомотив Пловдив надигра Етър у дома с 2:0 в първи двубой от 25-ия кръг на Първа лига и първи след подновяването на сезона в родния шампионат.

След нулева първа част, в която „смърфовете“ доминираха териториално, се стигна до две късни попадения за възпитаниците на Бруно Акрапович. 

В 76-та минута Доминик Малонга откри за домакините с попадение в дебюта си за отбора след асистенция на Йосип Томашевич, а малко по-късно Антон Огнянов си отбеляза нещастен автогол при подаване на Бирсент Карагерен в наказателното поле на гостите.

Двубоят можеше да се развие и по друг начин, ако при резултат 0:0 напречната греда не бе помогнала на стража на Локомотив Мартин Луков след изстрел на Тонислав Йорданов. С успеха си на „Лаута“ пловдивчани излязоха еднолично на втората позиция в класирането с актив от 49 точки, на шест от лидера и действащ шампион Лудогорец, който по-късно гостува на Левски в дербито на кръга. Етър е 10-и с 24 пункта.

За Локомотив предстои първи полуфинален сблъсък с Левски в турнира за Купата на България във вторник, 9 юни, от 20:30 часа. Етър пък приема у дома Дунав два дни по-късно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна