Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Театър 199" отваря врати на рождения си ден

Мария Сапунджиева, Стефка Янорова, Владимир Карамазов и Стефан Вълдобрев на Стената на славата

Снимка: theatre199.org

"Театър 199" отваря врати на рождения си ден. Той е създаден преди 55 години, а тази вечер  ще се играе постановката „Приятно ми е, Ива!".

„Театър 199“ е поредният, който отваря врати. Повечето трупи, включително и куклените, вече събират публика, но пълнят 30% от капацитета на салоните заради санитарните изисквания.

Освен това, повечето от постановките, които се играят са за камерни сцени, но се поставят на големите, за да не се струпват много артисти на тясно пространство.

Затова и тази вечер „Театър 199“ е заложил на моноспектакъла на Ива Тодорова - „Приятно ми е, Ива!“, който беше отличен с 2 награди „Икар“ 2019 за водеща женска роля и драматургичен текст, както и със „Златен кукерикон“ 2019 за индивидуално театрално постижение.

По повод юбилея четирима обичани български актьори ще оставят отпечатъците си на Стената на славата на ул. „Раковски“, каза директорът на "Театър 199" Анна Монова:

"Ние ще сложим отливки на Мария Сапунджиева, Стефка Янорова, Владимир Карамазов и Стефан Вълдобрев и по този начин на стената ще станат общо 55".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна