Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Опожарена спортна зала се възражда за нов живот

Снимка: личен архив

Често след продължителни моменти на разочарование, идват такива, свързани с радост или гордост. За да ни се случи щастие, обаче, трябва сами да го потърсим и да имаме куража го дочакаме.

През първата седмица от извънредното положение в спортната зала "Червено знаме" в София възниква пожар в следствие на вандалска проява. След изтръгване на няколко кабела залата, в която треньорът Йордан Рангелов учи млади таланти на спортна гимнастика, пламва.

След като вижда залата обгоряла и негодна за използване, специалистът запрята ръкави и започва сам да ремонтира. Не след дълго към него се присъединяват още стотици доброволци.

Спортният комплекс "Червено знаме" съществува от 1985 година и отдавна е символ на погубените мечти. Ремонт там не е правен десетки години. В момента като по чудо функционират залите по спортна гимнастика, акробатика и волейбол. След пожара през март, възникнал от вандалска проява, дори те са негодни за употреба. Скоро обаче ще придобият нов облик, благодарение на доброволците. 

Каузата обединява всички. Ремонтът на залата е урок за упоритост и сплотеност. Доброволците се обединяват около миналото на залата, от която са тръгнали едни от най-успешните български гимнастици, и бъдещето й, което се надяват да доведе още много поводи за гордост на страната ни.

Съвсем скоро залата ще отвори врати – животът в нея ще се върне към нормалния си ритъм, а спортът ще продължи да се развива...


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от
Будител на годината 2020