Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов напуска ГЕРБ

| обновено на 17.06.20 в 18:10
Снимка: Фейсбук профил на Цветан Цветанов

Окончателно бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна партията. В ранния следобед той официално е подал заявление за прекратяване на членството му в ГЕРБ и сам обяви за решението си в профила си във Фейсбук.

От ГЕРБ засега отказват коментар по оттегленото членство на Цветан Цветанов, но още преди дни от партията коментираха, че е въпрос на време Цветанов да се оттегли след заявката му за свой политически проект.

В поста си във Фейсбук Цветанов пише, че напуска партията, за чието създаване и укрепване е работил дълго и усилено, че от известно време членството в ГЕРБ не е повод за гордост – нито за него, нито за немалко други членове на партията.

Цветан Цветанов посочва, че „някои неблагоприятни тенденции в управлението на страната и на партията, доведоха до това, че в крайна сметка беше надскочен дори моят висок праг на търпимост“.

Освен това ГЕРБ все по-малко се вслушвал в членовете си, което се видяло на местния вот през есента на миналата година. Според Цветанов пред ГЕРБ нямало дългосрочни цели, работело се на ремонтен график и на парче. Той посочва още, че членовете на ГЕРБ се свивали под ударите на общественото недоволство, за което нямали вина.

Прекратяването на членството на Цветанов беше очаквано в ГЕРБ.

Пред „Хоризонт“ вчера административният секретар на партията Цветомир Паунов заяви, че Цветанов не е тема на разговор в партията и не е заплаха за структурите на ГЕРБ.

Цветан Цветанов е в ГЕРБ от създаването на формацията през 2006 г. до днес. Политическата му кариера в партията се разклати миналата година, когато се оказа главно действащо лице в скандала „Апартаментгейт“.

Тогава стана ясно, че е придобил нов апартамент в луксозна сграда в София с ВИП асансьор на преференциални цени. Скандалът доведе до оставката му от всички постове в ГЕРБ, а днес и до прекратяване на членството му.

Цветанов вече обяви, че ще създаде свой политически проект с времеви хоризонт до 2-3 месеца.

На конгреса на ПП ГЕРБ през юли 2019 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна