Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порой наводни Хитрино

Снимка: архив

Наводнени са приземни етажи, мазета и гаражи на жители на шуменското село Хитрино. Пожарникарите са реагирали на 11 сигнала за отводняване.

Селото все още се възстановява от взрива през декември 2016-та година и в момента улиците се подновяват и в момента улиците се подновяват. Хората смятат, че именно ремонтите и по-малкият брой шахти са причина водата да влезе в домовете им:

„Имам 20 декара овощна градина. За 2400 лева пестициди съм изхвърлил, наводнени, за нищо не стават. На комшията от целия му долен етаж пожарната изкара около 300 тона вода. Пожарникарите се чудиха откъде е това нещо. На баба Донка кокошките се издавиха, към 90-годишна е жената. Синовете ѝ дойдоха да я спасяват и я изнесоха от леглото ѝ навънка“, сподели потърпевш.

Според заместник-кмета на община Хитрино Ахмед Ахмед, сериозното количество дъжд е единствената причина за наводнението: „Обилният валеж, който е бил, е завлачил и пръст е вкарал в населеното място. Тези дъждоприемни шахти не са предвидени за такъв дебит вода. Теренът им не е наводнен от главната улица и не е заради бордюра или тротоара. При тях приижда вода от горните имоти“.

Ахмед Ахмед беше категоричен, че фирмата-изпълнител на ремонта не носи отговорност за случилото се.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени