Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпулското дерби завърши наравно

Том Дейвис от Евертън улучи гредата на Ливърпул.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Евертън и Ливърпул завършиха 0:0 в мърсисайдското дерби от 30-ия кръг на Висшата лига.

Двубоят се игра при закрити врата на "Гудисън Парк" от съображения за безопасност заради пандемията от коронавирус.
Ремито приближи Ливърпул до бленуваната първа титла от 30 години. Тимът на Юрген Клоп остава убедителен лидер с 83 точки, 23 повече от втория в таблицата Манчестър Сити.

Двата отбора изиграха скучен мач, като водеха предимно битка в центъра на терена. Ливърпул имаше солидно превъзходство във владеенето на топката, но в отсъствието на контузения Мохамед Салах, който изгледа мача от пейката, липсваше острота в завършващата фаза.

Роберто Фирмино пропусна една от малкото възможности през първата част, като се озова на добра позиция, но стреля неточно.
След почивката Ливърпул продължи да търси път към вратата на Евертън, но срещна добре подредената защита на символичните домакини.

При една от редките си атаки Евертън създаде най-добрата ситуация в мача в 80-а минута. Центриране от ляво завърши с триково изпълнение с пета на Доминик Калвърт-Люин, но Алисон спаси, а при добавката шут на Том Дейвис срещна десния страничен стълб.
В добавеното време Ливърпул можеше да измъкне трите точки, но след удар на Фабиньо от фаул вратарят Джордън Пикфорд изби топката в корнер с върха на пръстите си.

В друг мач от снощи Челси победи с 2:1 Астън Вила като гост и се утвърди на четвъртото място.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна