Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешна сигурност в МВР: Арести по подозрение за съдействие на наркотрафик

| обновено на 26.06.20 в 14:58
Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Началникът на отдела за борба с наркотиците в ГДБОП и още двама служители са задържани при операция на "Вътрешна сигурност" в МВР и Прокуратурата с подкуп.

Те са заподозрени, че са осигурявали логистика на престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик.

Задържан е комисар Цветан Панков, който е началник на отдела за борба с наркотрафика в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, още един служител на същия отдел, както и трети служител на МВР.

От МВР уточниха, че тримата са оказвали логистика на определени престъпни групи, които се занимават с наркотрафик, а в същото време са предприемали действия срещу техни конкуренти.

Главният прокурор Иван Гешев уточни, че задържаните полицейски служители са осигурявали логистика не само в рамките на страната, но и в рамките на международния наркотрафик, като отбеляза, че дълго време това са били хората, които са контактували с международните ни партньори именно по отношение на международния наркотрафик.

„Накратко това, което представлява и е предмет на разследване по делото, е дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи, да го кажем по този начин, упражняване на логистика, помощ, чадър, както искате го наречете, върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик“, заяви Гешев.

Предстоят промени в Главната дирекция за борба с организираната престъпност. Това обясни вътрешният министър Младен Маринов, а в отговор на "Хоризонт" дали ще бъде поискана оставката на сегашния директор на службата главен комисар Ивайло Спиридонов Младен Маринов отговори:

"В най-бърз порядък този анализ ще бъде направен и ще очаквам предложение от професионалното ръководство за информирано решение".

Комисар Цветан Панков, който е задържан, е дългогодишен служител на МВР. Преди по-малко от месец той даде интервю за БНР за ролята на българите в международния наркотрафик.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени