Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят 7 джаз концерта на открита сцена през юли в София

Снимка: Фейсбук

7 специални A to JazZ концерта ще има през юли, които ще се проведат в партньорство със Столична община и Национален дворец на културата. Концертите ще се проведат на открита сцена "Платформа A6", НДК. 
На 3 юли ще има концерт на Белослава, на 4 юли можете да чуете Ангел Заберски квартет, на 5 юли ще свирят Влатко Стефановски и Теодосий Спасов, на 10 юли ще има концерт на Милица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет, на 11 юли можете да чуете Христо Йоцов "Jazz cats", на 12 юли ще има Двоен концерт на Миро Иванов & The Little Aliens и Desy & The Visual Madmen, на 24 юли Хилда Казасян ще представи концерт "Да послушаме кино". 
Началният час е 20.00 часа.

"Предвид ситуацията решихме да следваме нашия слоган "София е джаз" и да не оставим София без джаз този юли независимо от кризата, в която се намираме", каза в предаването "Хоризонт до обед" Петър Димитров, създател на A to JazZ фестивал.

Местата са ограничени заради мерките за предпазване от зараза с коронавирус.

"Взели сме максимално най-добрите мерки за сигурността и разбира се прекрасното комфортно прекарване на публиката с магичната музика на нашите артисти", подчерта Димитров.

Музиката и изкуството винаги са движили прогреса на човечеството, изтъкна Петър Димитров:

"Много е важно да не губим вяра в доброто, в добрия дух, в красивото и в бъдещето, защото ако изгубим тази вяра и усещане към изкуството, към живота, тогава светът вече ще спре." 

Интервюто на Валерия Николова с Петър Димитров можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени