Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверката на проекта за пътеките на Седемте рилски езера не може да се отлага

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Срокът за проверката на проекта за пътеките край Седемте рилски езера не може да бъде отлаган или удължаван.

Тя е възложена на 30 юни, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова.

Срокът за приключване на проверката, разпоредена от Окръжна прокуратура-Кюстендил за дейностите по проекта за рехабилитацията на пътеките при Седемте рилски езера, е незабавен, считано от деня на възлагането ѝ - 30 юни, каза говорителят на обвинението Марияна Сиракова.


Проверката ще извърши екип на Икономическа полиция при полицейското управление в Дупница. Докато върви проверката, рехабилитацията е спряна.

Най-напред проверката е дали на обекта и на терена при Седемте рилски езера има разположена тежка строителна техника, която уврежда терена и района. Това вече е изпълнено.

Сега ще се проверява строителната и другата документация, свързана с работата по проекта, което ще отнеме поне десетина дни, отбеляза прокурор Сиракова.

Същевременно кметът на община Сапарева баня Калин Гелев се изказа "за" реализацията на проекта по рехабилитацията на пътеките на Седемте езера:

"С включване и на прокурорска проверка за изясняване на случая от специалисти, от МОСВ ще се командироват, ще проверят точно дейностите как се изпълняват, нищо фатално. Настилката е  строшено-каменна  и с подръчни камъни отстрани да се ограничава. Лично за мен това с подръчните камъни не ми изглежда много добре и естествено, може и по-хубави камъни да се качат. Сега дали ще повлияе сезонът, не мога да кажа, но според мен по добре е всеки като мине да прецени как ще е по-добре, дали да се разкопават и сега пътеките, които са станали малки урви, благодарение на нашите трасета".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна