Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 19 заразени с коронавирус след Царско село - Черно море

Футболното първенство може да продължи пред празни трибуни

| обновено на 06.07.20 в 13:41
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Извънредните тестове за коронавирус в Царско село установиха, че още трима футболист на отбора са заразени, съобщиха от клуба. Минала седмица положителна проба даде защитникът Мартин Кавдански. В Черно море пък заразените след мача в София са 16, съобщиха от клуба.

Първенството на България може да продължи пред празни трибуни, обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг днес, на който стана ясно, че се удължава и извънредната епидемиологична обстановка до края на юли.

В съобщението на Царско село се казва:

"ФК Царско село проведе извънредни PCR тестове след положителния резултат на Мартин Кавдански, който стана известен на 3 юли. Преди това отборът проведе тестове на всички играчи преди мача с Черно море с дата 1 юли (сряда), както бе изискването според заповед на Министъра на спорта от 29 юни.

След положителната проба на Мартин Кавдански тренировъчният процес бе преустановен, а в неделя (6 юли) всички футболисти, треньори и персонал проведоха нови тестове.

Тестовете на трима футболисти са положителни – Ивайло Иванов, Илия Джамов и Кирил Трохаров.

Според предписанията на РЗИ София тримата ще бъдат въведени в 14-дневна карантина и няма да вземат участие в тренировъчен процес и футболни мачове".

В отбора на Черно море са установени 16 положителни проби след срещата, завършила с победа на "моряците" с 4:1.

Ето какво написаха от клуба:

"Скъпи привърженици на "моряците",
След като от медиите научихме, че футболистът на Царско село Кавдански е играл с положителна проба за коронавирус в срещата с Черно море, на 02.07.2020 г., бяха направени два PCR-теста на представителния отбор на клуба.

За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания.
Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с Арда, насрочен за 07.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, вкл. тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна