Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Ганчева, АБВ: На референдума в Русия видях златен стандарт за провеждане на избори

Любомира Ганчева
Снимка: БГНЕС

"На референдума в Русия видях това, което е като златен стандарт за организация и провеждане на избори, особено по времето на пандемия". Това каза пред БНР Любомира Ганчева, зам.-председател на АБВ, която е била поканена от Обществената палата на Руската федерация като международен експерт по наблюдение на протичането на референдума в Русия. По думите ѝ това за нея е било "урок по демократичност и по организираност":

"Руската федерация показа как във времена на криза народът е важен и трябва да даде на народа усещането, че може да вземе решение за бъдещето си. Бяха взети всички мерки за запазване на живота и здравето на руските граждани", уточни тя. Според зам.-председателката на АБВ противоепидемичните на въведените мерки в избирателните секции може "да завиди и ген. Мутафчийски".

В предаването "12+3" Ганчева разказа за провеждането на референдума за промени в руската конституция в анексирания Крим:

"Имаше усещане за празник в гражданите на Кримската република. Те знаят каква е силата на техния глас и как референдумът може да промени техния живот. Имаше балони, музика, танци".

Ганчева сподели, че поне 10-ина души са ѝ казали като се прибере у дома да разкаже истината, че там няма танкове, а хората живеят по начин, по който те искат: "Никой не се опитва да промива мозъци там", посочи още зам.-председателката на АБВ.

Във връзка с гласуваните промени в Конституцията Ганчева изтъкна като много високо оценена от гражданите тази, запазваща "свещеността на брака".

Цялото интервю на Петър Волгин с Любомира Ганчева в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна