Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевенските симфоници изнасят серия концерти на открито

Снимка: БГНЕС

В парка на Регионалния исторически музей в Плевен днес Плевенската филхармония ще изнесе концерт с любими български песни. Музикантите се надяват така символично да скъсят доскорошната дистанция с публиката.

„Решихме да направим концерт, който е малко нетрадиционен. Концерт, при който да накараме публиката, дистанцирана толкова време, да стане съпричастна с музиката. Това ще бъдат едни от най-обичаните български песни“, обясни директорът на филхармонията Любомир Дяковски.

Проектът е озаглавен „Ти пееш… Пейте с нас незабравимите български песни“. Концертът ще бъде дирижиран от младия музикант Георги Милтиядов, който е автор на симфоничните оркестрации.

На 20 август започва новият творчески сезон на Плевенската филхармония. Началото дават два концерта, единият от които – на Царевец, „Годишните времена“ с Веско Ешкенази, а другият – в Летния театър на Велико Търново - Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска. Следва участие в Летния театър в Бургас с Хилда Казасян. Серията концерти на открито ще продължи с изпълнения във Варна.

Последващите концертни събития от есенния цикъл на симфониците ще се реализират според развитието на пандемията, уточнява Любомир Дяковски. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна