Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийската филхармония среща зрители и музиканти зад кулисите

Почитатели на Софийската филхармония ще могат да се срещнат с някои от най-изявените ни музиканти зад кулисите. Тази възможност ще имат най-големите ценители на класическата музика, които притежават билети с добавена стойност, закупени от специално разработена за целта платформа.

Създадохме тази платформа, за да подпомогнем филхармонията във времената, когато залата работи с намален наполовина капацитет, а институцията търси начини да продължи дигитализирането си по най-високи стандарти, коментират създателите на проекта.

Програмата започва с три концерта, след които всеки закупил билет за място в специалната ложа, ще може да се срещне лично с изпълнителите зад кулисите. На 19 юли е концертът с оперните прими Ина Кънчева и Стефани Кръстева, които заедно с филхармонията и Националния филхармоничен хор ще изпълнят "Стабат матер" на Джакомо Росини с диригент Славил Димитров.

Теодосий Спасов също се качва на сцената на зала "България" с Концерт за кавал и оркестър на 16 август. Цигуларят Минчо Минчев ще свири на 23 август, а купилите билет от платформата ще могат да се срещнат с него и маестро Найден Тодоров след концерта.

Към платформата ще бъдат добавени и големите събития от есенния сезон на Софийската филхармония. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени