Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орхан Исмаилов: Всички знаем, че ако не е ДПС, това правителство да е паднало досега

Снимка: Наталия Ганчовска

"Всички знаем, че ако не е ДПС, досега да е паднало това правителство". Това каза пред БНР Орхан Исмаилов - лидер на Народна партия "Свобода и достойнство". Той припомни подкрепата на ДПС при гласуването на Държавния бюджет:

"Много пъти Бойко Борисов явно е благодарил на ДПС. Той няма избор - при това състояние, в което се намира парламентът, той с кого да партнира? При едни "Обединени патриоти", които са неадекватни и само гаф след гаф, няма как да се приеме Държавният бюджет. Много пъти е казвал, че и при купуването на самолетите (Ф-16 - бел.ред.) нямаше как да стане без ДПС. Това не е тайна".

В предаването "12+4" Исмаилов заяви, че ДПС  участва задкулисно във властта и добави, че няма как да се реализира:

"Не виждам в близко бъдеще как Движението ще участва реално във властта, дори и 110 депутата да бъдат избрани, защото нямат потенциален партньор, който има желание да работи с тях".

Според лидера на Народна партия "Свобода и достойнство" в случая "Росенец" Доган е показал, че ще си прави каквото си иска. Исмаилов благодари на привържениците на ДПС, че са за толерантност и няма опасност за етническия мир.

"Псевдопатриотите във властта, като се обявяват срещу ДПС, защо не направиха акцията в "Росенец", каза Исмаилов, заявявайки, че това е реторичен въпрос. 

Цялото интервю на Снежана Иванова с Орхан Исмаилов в предаването "12+4" можете да чуете от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна