Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп призна, че отборът му е допуснал много грешки

Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на шампиона Ливърпул Юрген Клоп не спести критиките по адрес на своите играчи след загубата с 1:2 от Арсенал снощи в Лондон.

Мърсисайдци поведоха с гол на Садио Мане, но след това грешка на Върджил ван Дайк позволи на Александър Лаказет да изравни, а минута преди почивката и вратарят Алисон допусна гаф, след които Рийс Нелсън отбеляза победния гол за лондончани.

Поражението сложи край на амбициите на Ливърпул да завърши сезона с рекорден брой точки в класирането.

"Когато правиш такъв тип груби грешки, няма как да спечелиш мач, освен ако нямаш огромен късмет. Но тази вечер ние нямахме късмет. Всички грешки бяха твърде големи. Поведохме с 1:0 и след това спряхме да играем. Но всички сме хора и може би просто подценихме ситуацията", коментира Клоп след мача.

Ливърпул има 93 точки преди оставащите си две срещи до края на кампанията, но откакто си гарантира титлата седем кръга преди края, отборът загуби 8 точки в пет мача. Преди това за 31 срещи мърсисайдци бяха загубили общо само 7 точки.

"Естествено, че съм разочарован от резултата. Но погледнах статистиката, а тя показва 70:30 владеене на топката и 24-3 отправени удари към вратата, всичко това в наша полза, което е изключително. Но важен е резултатът, а той не е в наша полза. Приемаме го, но не трябва да допускаме повече подобни неща", каза още Клоп.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени