Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести на българи в Берлин

Протестите в София срещу властта.
Снимка: БГНЕС

"Днес от 15 часа пред българското посолство в Берлин ще излезем, по моя преценка между 150 до 200 човека, да изкажем недоволството си от кабинета", съобщи в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Светослав Димѝтров от Берлин във връзка с протести на българи в Англия, Белгия, Испания и Германия.

„Използвахме събитията в България, за да организираме протест и в Берлин, който трябва да бъде като поле за изява на абсолютно всички недоволни от правителството. Моята мотивация е, че аз няма как сам да изляза да протестирам – може, но много по-ефектно е, когато това го прави голяма група от хора.“

Във връзка с оставката на тримата министри Светослав Димѝтров посочи, че това не е достатъчно. Той прогнозира, че протестите ще продължат.

„Взаимното охулване кой е мафиот и кой не е мафиот не е средството, което ще реши проблема. Българският народ е бил лъган прекалено дълго и не само от една партия. Моите искания са освен познатите – с Доган-сарай, с президента, с главния прокурор, но и свързани с проблемите на регионално ниво -  като замърсяването на Варненското езеро, например“, каза още Димѝтров.

Младият българин смята на следващите избори да гласува за партия, която не била в управлението и за която не е гласувал досега.

Още по темата слушайте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени