Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брайтън си гарантира оставането във Висшата лига

Греъм Потър и .Брайтън остават във Висшата лига
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Брайтън завърши 0:0 срещу гостуващия Нюкасъл в мач от предпоследния 37-и кръг на английското футболно първенство и си гарантира оцеляване в елита.

Играчите на Греъм Потър събраха 38 точки на 15-ото място и имат непреодолим аванс от 7 точки пред 18-ия Астън Вила, който тази вечер приема Арсенал. Нюкасъл е 13-и с 44 точки.

Уулвърхемптън направи важна крачка към класиране в Лига Европа след успех с 2:0 над гостуващия Кристъл Палас. С успеха момчетата на Нуно Еспирито Сантос се върнаха на шестото място с 59 точки, с точка повече от Тотнъм преди последните срещи на двата отбора в шампионата.

Даниел Поденсе откри резултата с първия си гол във Висшата лига, след като засече с глава центриране на Мат Дохърти малко преди края на първото полувреме. Джони Кастро предреши мача с втори гол в средата на второто полувреме.

Шефийлд Юнайтед загуби шансове за място в евротурнирите след домакинско поражение с 0:1 от Евертън. Така тимът на Крис Уайлдър остана осми с 54 точки. 

Евертън пък се изкачи на 11-ата позиция с 49 точки, след като прекъсна серия от четири мача без победа.

Мърсисайдци имаха по-добрите положения на "Брамъл Лейн", като Доминик Калвърт-Люин удари страничната греда с глава в края на първото полувреме. Веднага след почивката гостите поведоха. Бразилецът Ричарлисон вкара 15-ия си гол за сезона, след като засече с глава центриране от фаул на Гилфи Сигурдсон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна