Eмисия новини
от 03.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И в бръснарницата всеки търси това, което му липсва

Какво е това място - "мъжки клюкарник" или социален пункт с психолог

Дали има ръст в броя и популярността на бръснарниците в София, не е необходимо да спорим. Мъжете знаят...

А дали знаят защо е тази вълна и своеобразна модна загриженост за брадата и изобщо външния вид?
И без да търсят задоволителен отговор жените могат само да се радват и наслаждават на тренда.

„При нас графикът се попълва онлайн. Запазват се часове, но ние не само подстригваме. Това е мъжко място, социално място. Можеш да дойдеш да поговориш, да изпиеш една бира, да получиш консултация“, разказа пред Радио София Влади от „Rock'n'Roll Barbershop“. Той е бил в Англия, вдъхновил се е от Barber-културата там, но всъщност е разгърнал дейността си на българска почва.

Жените са колебливи, мъжете знаят какво искат, отсича Влади извод от практиката си. И допълва: „Българският пазар е труден, но през последните три години се наблюдава раздвижване и развитие“.
Все повече мъже обръщат внимание и си пускат бради, които поддържат.


Всеки търси това, което му липсва. И мъжете, и жените имат свои тайни. Това пък е мнението на Тошко от „The Barber shop“, който е представял книгата „Дон Мон“ за жените, желаещи да надникнат в света на съвременния мъж.

„Клиентите споделят доста. В един момент ти не си просто бръснар, превръщаш се в техен психолог, донякъде“, допълва с усмивка Тошко.“Идвайки при нас, те знаят, че ние ще се погрижим за външния му вид, но и за вътрешния му свят и спокойствие.“

Темата допълни Боби Иванчев от дует „Авеню“ със спомените за бръснарниците от времето, когато ухаеха на одеколон „Тройной“ и неизбежното сравнение с някои днешни места, които са заприличали по-скоро на „мъжки клюкарници“.


На какво биха обръщали сериозно внимание жените, ако бяха мъже, показва анкетата на Мария Бояджиева

Снимките са от facebook/rockandrollbarbershop и архив.

Още от