Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лек спад на заразените с коронавирус в Благоевградска област

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Има лек спад на заразените с коронавирус в Благоевградска област, но  данните продължават да бъдат тревожни. 

За последното денонощие са регистрирани 22 нови случая. Две са вече жертвите на заразата в село Долно Осеново, община Симитли. Празникът Курбан Байрям в края на седмицата е отменен.

Симитлийското село се оформи като Covid-огнище още миналата седмица. Заразените до момента са над 10, осем от тях са настанени в болница. Две жени са починали.

Вероятният вектор на заразата не е установен. В селото наскоро е имало сватба, много гастарбайтери са се прибрали на ваканция. 

Двата смъртни случая са стреснали местното население и повечето хора са се самоизолирали, сподели кметът на Долно Осеново Бисер Сегменов:

"Сега се движат с маски. В петък имаме празник Курбан Байрям, няма да се празнува".

Болниците в областта, които са обособили отделения за настаняване на средните и тежки случаи на Covid-19 тревожно започнаха да се запълват. 

В Разлог ситуацията е много притеснителна, заяви кметът на общината Красимир Герчев. Инфекциозното отделение е пълно, много пациенти с пневмонии са настанени във вътрешно отделение, а резултатите от PCR тестовете се бавят. 

10 са новорегистрираните случаи в областния център Благоевград за изминалото денонощие, повечето от тях също са приети в болница.

Има новозаразен служител и от общинската администрация.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени