Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Левчев: Все повече започваме да живеем във виртуалния свят

Владимир Левчев
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Най-новата стихосбирка на Владимир Левчев се казва "Писмо в небето". Владимир Любомиров Левчев е български поет, писател, журналист, политик и преподавател в Американския университет в Благоевград. Син е на поета Любомир Левчев.

Това е една книга за птиците, които пишат изречения в небето, за света като текст и от друга страна за думите, буквите, думите като родители на нови светове", каза той в предаването "Графити по въздуха".

Левчев коментира, че през 2013 г. имаше протести през цялото лято против Пеевски, против задкулисието. Тогава премиер беше Пламен Орешарски.

„И сега какво става - 7 години по-късно, отново имаме Пеевски, отново имаме главния прокурор, отново имаме задкулисието, въпреки че правителството е на ГЕРБ и аз в началото съм подкрепял това правителство“, допълни Левчев.

Аз съм солидарен с протестите днес, както бях преди 7 години, подчерта Любомир Левчев:

Промените, които стават, са много радикални в глобален план и донякъде те не са предизвикани от пандемията, но пандемията ги катализира и усилва. Все повече започваме да живеем във виртуалния свят“.

Нараства пропастта между бедни и богати в световен мащаб. Огромно количество хора остават без работа, изтъкна писателят: „Имам опасението, че не само хората, които се занимават с физически труд ще загубят работата си“.

Цялото интервю на Светлана Дичева с Владимир Левчев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени