Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над две денонощия остава блокиран пътят Стара Загора - Хасково

Протестиращите граждани, които вече повече от 48 часа са спрени от полиция и жандармерия в района на летището на изхода от Стара Загора, ще останат на място, за да отстояват своите прави. Това стана ясно от импровизирана пресконференция на мястото на блокадата. На нея бяха поканени и представители на АПИ, „Охранителна полиция“ към ОД на МВР – Стара Загора, както и областният управител, но брифингът беше даден само от недоволните граждани. Те отново завиха своите искания да бъдат допуснати до автомагистрала „Тракия“ и след обиколка на детелината да се върнат обратно към града. 

Тодор Топалов, организатор на протеста в Хасково, изрази позицията на недоволните, че те няма да се приберат по домовете си, а ще останат в района на летището, за да отстояват своите граждански права.

Петко Петков, едно от лицата на протеста, обяви, че гражданите не възпрепятстват преминаването на автомобили по пътя Стара Загора - Хасково, но е имало такива случаи от страна на органите на реда.

По-рано днес беше разпространено и официално съобщение от полицията, според което гражданско автошествие до детелината на АМ „Тракия“ не е допуснато, защото е предпоставка за пътно-транспортни произшествия и затрудняване на движението.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна