Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търси се сценарий за късометражен филм на тема "Свидетел"

"Българско кино общество" откри своя ежегоден конкурс за сценарий на късометражен филм.

Автори до 35-годишна възраст могат да участват в националния конкурс за сценарий и филмов проект. Целта на конкурса е да открива нови филмови таланти и да ги подкрепя в тяхното професионално развитие, да подпомага млади сценаристи и режисьори на късометражни филми в реализацията на техните творби.

Основната тема на 18-ото издание на конкурса е „Свидетел” и тя може да се интерпретира по всякакъв начин от участниците. 

"Условието е сценариите да бъдат за късометражен филм, но няма ограничения нито за вида кино, нито за жанровата принадлежност на сценариите, които ще ни изпратят. В последните издания на конкурса направихме няколко поощрителни награди, които бяха специални отличия точно за ученици от гимназиалния курс, които бяха написали много добри текстове," посочи пред Радио София Елена Георгиева от организаторите. 

Конкурсът се провежда от началото на август до 5 октомври. Наградите са две - за най-добър сценарий за късометражен филм, която състои в парична премия на стойност 1000 лева, и награда за най-добър филмов проект. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!