Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Проданов: Около 10 човека в Националния съвет на БСП са винаги против

Снимка: Светослава Кузманова

"Има около 10 човека в Националния съвет на БСП, които винаги са против, каквото и действие да предприеме председателят. Сега е моментът да се кандидатират за лидерския пост и ако наистина са прави и това, което говорят, се харесва на членовете на БСП, те ще ги изберат и ще могат да провеждат политиката, която смятат за правилна". Това каза пред БНР зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов. По думите му тези хора са "доста гласовити и получават медиен ресурс, чрез който всяват паника в редиците на БСП".

Проданов определи като неоснователни критиките на лидера на пловдивската организация на БСП Георги Гергов към решението на лидерката на партията Корнелия Нинова да посочи зам.-председателя на БСП и кмет на Гоце Делчев Владимир Москов да поеме функциите ѝ във времето на кампанията за избор на лидер на социалистите.

В предаването "Преди всички" той коментира, че БСП категорично трябва да продължи да се разграничава от ГЕРБ и "мафиотския начин, по който се управлява държавата и да работи за по-различно развитие на България":

"Работа в полза на хората, а не на определена група олигарси, които благодарение на тесните си връзки с държавното управление забогатяха на гърба на българските граждани".

Проданов заяви, че не вижда риск пред прекия избор на лидер на партията и добави, че на 12-и септември, когато бъде избран председателят на БСП, ще се види разделена ли е партията.

Цялото интервю на Валерия Николова с Христо Проданов в предаването "Преди всички" можете да чуете от звуковия файл.   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени