Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Summer vibes festival във Видин

На 8-и и 9-и август във Видин ще се проведе Summer vibes festival. Събитието ще бъде домакин на първото игрално приключение на „Игрите на 90-те“, разказва Сами Догмуш, основател на платформата.

По време на двата фестивални дни между 16:00 и 20:00 часа около крепостта Баба Вида ще бъдат обособени седем специални терена. Там деца и родители ще могат заедно да играят на федербал, дама, ластик, криеница, дърпане на въже, пиян морков и шоколад.

Игрите ще се провеждат при стриктно спазване на епидемичните мерки – на всяко поле ще има дезинфектант за играчите, а игралните пособия, които се използват, също ще бъдат дезинфекцирани преди всяка нова игра.

За да бъде максимално лесно за малчуганите, упътващи табели ще дават ясното за правила на игрите, а на всяко едно от игралните полета ще има рефери, които ще обясняват правилата на децата, ще следят за спортсменското отношение и ще са на разположение на малчуганите за въпроси. 

Summer vibes festival подготвят и концертна програма с едни от най-големите звезди на България – Дара, Павел и Венци Венц, Йоана, Монти и Петя Алекса.

Събитието включва музикална работилница, в която вокални педагози ще дадат първи стъпки в пеенето в сценичното поведение на посетителите на фестивала и е по-скоро насочени към младото поколение. 

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна