Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край турската граница е под контрол

| обновено на 10.08.20 в 18:47
Снимка: БТА

Пожарът край турската граница е под контрол. Не е овладян огънят в труден участък, който се гаси с помощта на хеликоптер. Междувременно в Хасковска област възникнаха четири нови пожара - в общините  Любимец, Свиленград и Димитровград, които по-късно бяха потушени. Въпреки това бедственото положение остава в сила в 5 общини в региона, където огнищата са под наблюдение. 

500 декара широколистна гора се подпали в община Любимец след обяд. За часове пет екипа огнеборци локализираха огъня. Загасени са и стопанските постройки в свиленградския квартал "Гебран". Големият пожар в общините Тополовград и Свиленград е овладян. Край граничните села Маточина и Варник огънят е под контрол. Днес в гасенето там се включи и хеликоптер. Обяснява директорът на регионалната "Пожарна безопасност" в Хасково Николай Вълчев: 

"Над 40 тона пускане на вода направи хеликоптера. Има един сложен участък покрай самата река Тунджа, където не може да влезем да гасим с нищо".

30 екипа работят по гасенето на всички пожари в областта. През нощта остават дежурни на възлови места край турската граница и населените места.

Пожарът в общините Тополовград и Свиленград, който обхвана над 50 000 декара, все още не е потушен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени