Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С разнообразни прояви младите хора в София отбелязват международния си ден

Фитнес почитателите също има какво да видят и да направят
Снимка: Архив

Международният ден на младите хора в София се отбелязва с множество инициативи в целия град.

Столичната община посреща празника с отворени врати на музеи и центрове, с вход свободен и безплатни занимания по спорт и интереси за всички на възраст до 29 години. 

Приятни занимания са предвидени в парковете "Възраждане" и "Герена", демонстрации по стрийт фитнес, както и арт работилници.

В Център за изкуство, култура и образование „София“ – филиал „Надежда“, ще бъдат представени проектите, включително и международните програми, по които младите могат да участват, съобщи пред Радио София Диляна Вучкова, зам.-директор на Центъра. От 18 ч. ще има и празнична програма с участието на изявени таланти.

Младите хора имат нужда от подкрепа, от знания и умения, допълни д-р Радосвета Стаменкова – изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, която до 15 часа ще бъде отворена гореща линия  (тел. 0887 263 329) за въпроси по теми, свързани със здравно образование и здравна превенция. Тя отбеляза, че по телефона могат да се задават дискретни въпроси, защото обаждането може да е анонимно. И даде примери за питанията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна