Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на ПСЖ: Заслужавахме победата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел разкри, че е вярвал до последно в успеха на тима си срещу Аталанта. Парижани се класираха за полуфиналите на Шампионската лига, след като изоставаха с 0:1 в резултата до 90-та минута. Тогава Маркиньос изравни, а във втората минута на продължението Ерик Максим Чупо-Мотинг донесе победата на тима.

„След 85-88 минута, когато губехме с 0:1, бях реалист какво може да се случи, ако не отбележим. В същото време и за миг не съм си помислял, че няма да вкараме. Никога! Знаех, че ако успеем да изравни, ще отбележим и още един гол. След 85-та минута казах това на асистентите си. Имах това предчувствие.

Изиграхме много добър мач и абсолютно заслужавахме да победим. Но го има и това, че когато вкарваш трудни голове, доста често има и голяма доза късмет. Но гледайки целия мач, заслужавахме да победим“, заяви Тухел след мача.

„Контролирахме второто полувреме. Бяхме и добре физически, което донякъде бе изненада за мен, защото бях притеснен за последните 20 минути. Аталанта по принцип е много стабилен отбор в последните минути на мачовете си, но ние заиграхме с по-голяма увереност, намерихме ритъма си, а и играчите, които се включиха от пейката, бяха невероятни. Показаха невероятен дух и ни помогнаха да обърнем развоя“, добави наставникът на ПСЖ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени