Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават протестите и в страната

| обновено на 13.08.20 в 21:18
Автор:
Снимка: БТА

Продължават протестите в страната с искания за оставка на правителството и главния прокурор. 
Стотици пловдивчани се включиха в протестния митинг на площад "Съединение", който ще прерасне в шествие. По-късно демонстрантите ще блокират движението по булевардите "Цар Борис III Обединител" и "6-и септември". 

Във Варна шествието ще бъде в посока Аспарухов мост и блокадата на място ще продължи около 40-50 минути. Полицията е известена, а в социалната мрежа също има информация за това. 

В Бургас протестното шествие премина тази вечер по ул. "Богороди". Недоволните написаха с тебешири "Оставка" и "Мутри вън" пред сградата на Общината и пред Казиното. Много хора, седнали в заведенията по ул. "Богориди", ги аплодираха.

Антиправителственият протест в Русе тази вечер затрудни движението в района на граничния пункт Дунав мост, но до блокиране на потока от автомобили и камиони не се стигна.

Антиправителственият протест в Стара Загора отново се завърна пред сградата на Областната управа. Граждани създадоха грамада от камъни, която по думите им символизира корупцията и разрухата в държавата.

В центъра на Сливен тази вечер отново имаше протест с искане за оставка на премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Протестното шествие от около 15 души традиционно изрази несъгласието си с политиката на правителството и задкулисието, скандирайки „Оставка“ и „Мафия“ пред местните партийни офиси на ГЕРБ и коалиционните им партньори и ДПС.

Протестиращите в Хасково разпънаха палатка на площад “Свобода“, засега символично. Демонстрантите  изказаха своите непроменени от началото на недовлоството  искания от трибуната, след което  шествието блокира движението по основна пътна артерия към месността „Кенана“. Протестът беше подкрепен от пристигнали групи от съседни градове и от Кърджали.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна