Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенските съвети в Пловдив настояват:

Спешно да се ремонтират общежитията "Чайка" и "Марица"

Правителството отпусна допълнително 100 милиона лева по бюджета на Министерството на образованието и науката за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития, както и за увеличаване на стипендиите. Целта е да се гарантира достъпът до образование и да се повиши качеството на обучение, както и да се подобрят социално-битовите условия на студентите. Отпускането на допълнителни средства за стипендии ще даде възможност за увеличение на индивидуалния им размер. Промените ще бъдат съгласувани и с Националното представителство на студентските съвети на 17 август.

През октомври миналата година студенти от пловдивските висши училища организираха дебат по повод плачевното състоянието на част от общежитията в града. По мнението им базата, която се стопанисва от държавното дружество „Студентски общежития и столове”, е мизерна. Проблеми в кампусите, които се стопанисват от вузовете няма.

От Студентския съвет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" коментират 100-те млн. лева от правителството за ремонтите на общежитията. В програма "Точно днес" говорим с председателя на организацията Светослав Енчев, който алармира нееднократно, че най - окаяно е състоянието на блоковете "Чайка" и "Марица" в Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна