Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нестор Арсенов: Разбираме неудобството, което създаваме

Нестор Арсенов
Снимка: Николета Атанасова

Креативност и толерантност на „Орловград“ – среща с хората, които се събират там, за да си помогнат взаимно, както и с момчетата, които предложиха безплатни ремонти на велосипеди.


Нестор Арсенов завършва астрофизика в Германия и магистратура в Лондон. В момента е на 27 години. В България е от няколко месеца. Той е един от битите по време на Националната конференция на ГЕРБ в София Тех парк. За побоя има дълъг разказ, който Нестор обобщава с думите: „Исках да кажа на премиера какво мисля за него в очите му. Това, което ме изуми беше, че побоят се случи пред очите на Борисов, но той не реагираха въобще. Това ли е правовата ни държава?“ Дни след побоя Нестор организира за втори път с няколко веломеханика безплатна поправка на велосипеди в палатковия лагер на Орлов мост, защото се надява, че там ще дойдат да поправят велосипедите си „хората, които са ни гневни, че сме блокирали булеварда. Ние разбираме какво неудобство им причиняваме и се надяваме, ако дойдат, да можем да им обясним защо го правим и те да бъдат по-малко ядосани.“. Всичко за идеята на Нестор да организира безплатните велопрегледи на блокирания Орлов мост, чуйте в звуковия файл.Когато механиците идват в палатковия лагер на Орлов мост, Нестор вече е написал на голям картон „Безплатни велосипедни прегледи“ и подканя всеки преминаващ с колелото си да спре и да провери изправността му. Мястото оживява под звуците на помпи за велосипеди, скърцане на спирачки, въртящи се вериги и гласовете на механиците Илиян и Крис, който казва, че: „всяко нещо трябва да се ремонтира навреме, а не да бъде оставено, докато се разруши. Ако не напомпаме гумите си навреме, те ще гръмнат и какво правим после...“

Атмосфера от събитието, чуйте в звуковия файл.


Крис е един от веломеханиците, които поправяха безплатно велосипедите на преминаващите покрай палатковия лагер на Орлов мост. Той разказва за предстоящи безплатни велопрегледи, които организират през септември в Копривщица. Повече за тях, чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.