Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В кампания до края на септември

Приемат дарения за новата учебна година на деца бежанци

Снимка: crw-bg.org

За четвърта година сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ (СЖББ) организира кампания за събиране на средства и материали, с които да се подпомогнат децата бежанци и техните семейства пред новата учебна година.

„Образованието е ключов фактор и предпоставка за успешна адаптация и интеграция в обществото. Това е важна част от смислените задачи на нашата организация. Чрез образованието децата много по-лесно се сприятеляват, намират място сред съученици и в обществото, а това е в помощ и на родителите“, отбеляза пред Радио София Линда Ауанис, председател на сдружението.

Кампанията "Добре дошли в българското училище 2020" разчита на корпоративни дарители, българската държава не помага.

След кампанията през миналата година сдружението е помогнало на около 100 деца. Сега очакванията се по-големи, защото заради корона епидемията родители са сменили или загубили работата си или получават по-малка заплата, обясни още Линда Ауанис.

В офиса на организацията може да дарите материали – тетрадки, флумастри, водни и темперни бои, моливи, пастели, пергели, линии, химикалки, несесери, анцузи, раници и др., а финансови средства - през сайта.
Срокът на кампанията е до 30 септември, но и след тази дата ще се приемат дарения.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с Линда Ауанис.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени