Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христиан Митев: Изненада ме тази оставка на министър Кирилов

Не виждам причина за подаване на оставка в резултат на работата му, посочи той

Християн Митев
Снимка: БГНЕС

"За мен е изненада тази оставка на министър Данаил Кирилов", заяви пред БНР депутатът от "Обединени патриоти" Христиан Митев, зам.-председател на правната комисия в Народното събрание. Той посочи, че не може да я коментира, защото не са ясни мотивите за нея.

"Не виждам причина за подаване на оставка в резултат на работата му. Не откривам съществени пропуски в неговата работа. Като правосъден министър той се справя добре", категоричен беше Митев.

Според него няма как Кирилов да бъде хвален или укоряван за изработването на проекта за нова Конституция, предложен от ГЕРБ, тъй като той е създаден от работна група, а не лично от министъра:

"Който и да беше предложил проект за изменение на Конституцията или за нова, щеше да срещне същите или по-големи критики".

По думите на Митев Министерството на правосъдието е в квотата на партия ГЕРБ и те трябва да решат кой да замени Данаил Кирилов на поста министър, но посочи, че в Коалиционното споразумение е записано, че оставката се коментира с партньорите в управлението.

"Въпрос на бъдещи разговори е дали "Обединени патриоти" ще подкрепим тази оставка", уточни депутатът. 

Цялото интервю на Снежана Иванова с Христиан Митев в предаването "12+4" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна