Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветелина Йосифова

Спешен виртуален кабинет за психотерапия – подкрепа на хората в риск

| обновено на 31.08.20 в 15:35
Снимка: БТА

Карантинирани, болни или оздравяващи, самотни възрастни и живеещи в изолация, претърпели загуба, жертви на насилие – за всички тези хора през последните дни се появи още една възможност – спешният виртуален Kabinet.bg за психотерапия. Когато сме самотни, тревожни и тъжни, когато се страхуваме, изгубим смисъл и всичко се е променило. Безплатна индивидуална, семейна и групова психотерапия и психо-социална подкрепа за хората в най-голям риск и нужда в условията на Covid-19.

Цветелина Йосифова, психотерапевт и председател на УС на Българското общество по групова анализа и групови процеси, разказва в ''Нашият ден'':

"Ние сме едно професионално общество по групова анализа и групови процеси. Ние сме много хора, които правим това с целия си човешки потенциал, като психоаналитично общество. Тази идея е новаторска поне в две измерения. Едното е спешността, спешната психотерапевтична помощ. Другият елемент на новаторство е свързан с това, че посредством онлайн услугите можем да достигнем до хората, независимо къде се намират, какъв им е социалният статус, дали имат възможност, дали дори са чували какво е психотерапията."

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна