Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалното училище в София събира средства за нова арфа

Снимка: uniart.bg

Музикалното училище „Любомир Пипков“ в София започна кампания за събиране на средства за закупуване на нова арфа, съобщи в предаването „12+3“ по „Хоризонт“ проф. Сузана Клинчарова, преподавател в училището.

За целта на 14 септември от 19 часа в Камерна зала "България" ще се проведе благотворителен концерт на Сузана Клинчарова и нейните ученици за набиране на средства за закупуване на инструмента.

„Навремето съм се борила с Министерство на културата, за да вземем нова арфа. Знам много добре колко сили на човек му трябват, да не се обезкуражи човек. Особено в днешната епоха, в която културните ценности са обезценени…И знам какво значи днешните млади хора да се посветят на такова нещо като класическата музика“, коментира проф. Клинчарова.

"За нова арфа сега са необходими 19 хиляди евро. Това е най-високият модел учебни арфи – напълно задължителен, за да се подготвят учениците за международни конкурси и за сериозна концертна дейност и кандидатстване в консерватории и университети - дейност, която се поддържа в Музикалното училище", посочи още Сузана Клинчарова.

На концерта на 14 септември ще бъдат представени арфови културни репертоари и солови изпълнения на арфа.

Още по темата в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна