Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-доброто от Балет "Арабеск" – в първата гала за сезона

Снимка: Балет "Арабеск"

Балет „Арабеск“ ще представи атрактивна програма, изпълнена с любов, страст, красота, хумор и малко тъга в галавечер, с която ще бъде открит новия сезон на трупата. В програмата са включени миниатюри на гост-хореографи от Германия, Израел, САЩ и Великобритания, работили с трупата през последните години, както и специална селекция от най-любимите на публиката спектакли на български хореографи - Боряна Сечанова, Атгелина Гаврилова, Филип Миланов. За финал от "Арабеск" са избрали една от легендарните хореографии на Маргарита Арнаудова – "Болеро".

Откриването на сезона на най-известната трупа за модерен танц у нас ще бъде на 11 септември от 20 часа на сцената на Платформа А6, НДК – ново пространство за "Арабеск":

"За нас това е една провокация и много нова локация, което ни провокира още по-добре да се справим с изпълнението на калейдоскопа от хореографии, които ще видят зрителите", каза в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" Ангелина Гаврилова, която освен едно от разпознаваемите лица на трупата, е и хореограф на танцовата миниатюра "Пътят ми с теб", избрана като част от програмата.

Повече за предстоящата галавечер - откриване на сезона на Балет "Арабеск" – чуйте в интервюто с Ангелина Гаврилова в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна