Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчетата на Мартин Стоев в битка за финала на европейското по волейбол

Националният ни отбор по волейбол до 18 години излиза тази вечер в битка влизане във финала на европейското първенство. Момчетата на Мартин Стоев ще имат за съперник състава на Чехия, който завърши на второ място във втора група. Мачът е от 18.00 часа.

Другата среща е от 21:00 часа, като изправя един срещу друг домакините от Италия и лидерът във втора група  Полша.

И двете срещи ще се играят в Лече. 

Президентът на БФВолейбол Любо Ганев е в Италия, за да гледа последните два мача на България.

Много съм горд с отбора. Момчетата се представят на изключително ниво и показват, че един ден ще бъдат гръбнака на националния отбор. Спортният министър Красен Кралев много искаше да пътува с мен, но няма как да стане, защото доскоро беше болен от коронавирус. Прати ми писмо до отбора и ме помоли да го прочета на момчетата. С удоволствие ще го направя“, коментира Ганев.

Ето какво пише в писмото на спортниат министър :

„Скъпи момчета, за поредна година вие доказвате силата на българския волейбол. С достигането си до полуфинала на Европейското първенство и представянето си дотук ни накарахте да се гордеем и да изпитваме огромна радост от заслужените ви победи. Вашето поколение показва, че имаме изключителни таланти в един от най-успешните спортове за България. Предстоят ви решителни битки в Топ 4 на европейския шампионат. Сигурен съм, че ако демонстрирате същия хъс, същата воля за победа и същата непоколебимост пред противника, ще успеете да направите голямата крачка към континенталната титла. Вие я заслужавате! Вашият стил на игра, вашата сплотеност на игрището и огромната ви мотивация ви правят опасни за всеки противник. Бъдете уверени, че зад гърба си имате подкрепата на цялата спортна общественост в България. Успех в преследването на голямата мечта".

Мачовете за разпределяне на местата от пето до осмо ще се проведат в Марсиковетере, като са също от 18 :00 и 21:00 часа, а двойките са Белгия-Беларус и Германия-Турция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна