Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море – ЦСКА София и Лудогорец – Локомотив (Пловдив) пряко по „Хоризонт“

Снимка: БФС

Двубоите от 5-тия кръг на Първа професионална футбола лига - Черно море – ЦСКА- София и Лудогорец – Локомотив (Пловдив) ще бъдат предавани пряко по програма „Хоризонт“.

В 18:45 часа Черно море посреща ЦСКА-София - В състава на домакините ще отсъства наказания Родриго Енрике. Така Илиан Илиев се очаква да заложи на Георгиев на вратата и карето Попов, Енчев, Димов и Панов в отбрана. Панайотов и Велев ще са дефанзивни халфове, а Курьор и Илиев ще оперират по крилата. Атаката ще води Иса, а зад гърба му ще го подкрепя Касим.

В съставът на ЦСКА – София ще липсват Петър Занев и Ахмед Ахмедов, който са с коронавирус. Санкаре пък е наказан и също няма да може да играе. Така Стамен Белчев се очаква да стартира срещата с Бусато на вратата и в защита Турицов, Антов, Матей и Мазику. Тиаго и Юга ще действат в средата на терена, а Кейта и Енрике ще бъдат на крилата. Сой ще води атаката, а зад гърба му ще бъде Белтраме.

В 21.00 часа е двубоят ЛудогорецЛокомотив (Пловдив) - Съперниците са в отлична форма преди този сблъсък. Общата статистика показва, че разградчани са фаворит преди днешния двубой. В 25 изиграни мача в Първа лига  "зелените" имат 15 победи 5 равенства и 5 загуби. Треньорът на домакините Павел Върба не може да използва контузените Георги Терзиев, Пламен Илиев, Светослав Дяков и Вандерсон. Най-вероятно наставникът ще заложи на Ренан под рамката и в защита Сисиньо, Моци, Вердюн и Недялков. Сантана и Баджи ще са опорните халфове, а Каули ще действа като плеймейкър. Текпетей и Чибота ще започнат на крилата, а в атака ще действа Кешерю.

За гостите от Пловдив големият отсъстващ ще бъде контузеният Давид Малембана. Акрапович се очаква да пусне на терена Луков на вратата и пред него в отбрана триото Алмейда, Масоеро и Петрович. Витанов и Умарбаев ще са опорните халфове, а Карагерен и Цветанов ще действат като халф-бекове. Салинас ще бъде плеймейкър, а в атака ще започнат Илиев и Минчев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна