Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу носенето на маски в училище и в Ямбол

Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.
Снимка: Община Ямбол

Протест срещу носенето на маски в училище и изолаторите в учебните заведения се проведе в Ямбол. Около 30 души, несъгласни с част от мерките, предприети срещу разпространението на Коронавирус, се събраха пред Регионалното управление на образованието, информира кореспондентът ни Даниела Костова.

Родители на ученици изразиха несъгласието си с мерките в учебните заведения.

"Заявяваме, че не сме съгласни със задължителното носене на маски без съгласието на родителите. Внучето ми ще бъде в първи клас, и съм бивша учителка, и съм запозната до болка с нещата в училищната система", заяви една от протестиращите.

Внесена е подписка в Регионалното управление срещу условията в изолаторите в учебните заведения, където трябва ученици със симптоми да изчакват родители или лекарска намеса.

"В някои училища, не казвам много, направено е като клетка на зоологически парк и как ще се чувства като е вътре, другите другарчета като го гледат, психиката му ще бъде травмирана", посочи протестиращ родител.

Въпреки първоначалните намерения, че и в първия учебен ден протестите ще продължат, засега недоволните се отказват от активни действия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна