Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа

| обновено на 22.09.20 в 14:19
Президентът посети днес с. Бояджик
Снимка: пресцентър на президентството

„Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа“ - така президентът Румен Радев коментира призива на министъра на отбраната Красимир Каракачанов държавният глава и премиерът Бойко Борисов да си подадат ръка в името на експертен кабинет.

„Това означава по безспорен начин да изчистим истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до този порочен модел на управление, и как да се установи справедливостта. Едва тогава може да се води някакъв диалог за бъдещето, другото е лицемерие и компромис, който само ще задълбочи кризата. Моята голяма признателност днес е за всички будни граждани, които вече повече от два месеца оспорват моралното падение и зависимостите на малцина да определят бъдещето на целия народ“, заяви президентът Румен Радев по време на днешното си посещение в Ямболско.

Прокламацията на Независимостта е един от най-ярките триумфи на българската държавност. Дързък, но и далновиден акт, около който българите се обединиха, независимо от политическите си пристрастия и убеждения. Рядък миг, в който граждани и управници съумяха „еднакво да мислят и едно да желаят“ в името на добруването на Родината, написа по-рано днес във Фейсбук президентът Румен Радев.

През 1908 г. млада България се изправи равноправна на световната сцена благодарение на поколение държавници с характер, на волята на целия народ да изкове с труд и достойнство справедлива, преуспяваща, модерна държава.

Нека днес всички ние, граждани и политици, си дадем сметка за собствената ни историческа роля и с чувство на дълг пред род и Отечество отново да поемем съдбата си в свои ръце, пише още държавният глава в социалната мрежа.

Президентът посети днес село Бояджик, община Тунджа, а след това ще бъде в Пловдив, където от 18,30 часа ще участва в официалното учредяване на фондация „Млади медици за България“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна