Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева: Когато сме заедно, ние сме силни

| обновено на 22.09.20 в 14:02
Снимка: пресцентър на НС

„Когато сме заедно, ние сме силни и можем да преодолеем всякакви трудности“ - това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева във Велико Търново и призова за обединение по 122 г. от обявяването на Независимостта на България.

„На такива дати трябва да бъдем обединени, трябва да мислим за бъдещето на България, за бъдещето на нашите деца. Да се върнем и назад в историята, за да видим колко мъдри са били нашите предци. Ако се върнем и на Търновската конституция  - колко много различия са имали тогава, но са успели да направят една от най-демократичните конституции. Така че ние, политиците, имаме много какво да се учим от историята“, каза тя.

По-рано Караянчева призова на днешния празник да отпразнуваме в сърцата и душите си безценното дело на строителите на Съвременна България.

„Нека винаги черпим вдъхновение от това историческо дело, когато мислим за днешната българска държава, за съвременната политика и за бъдещето на Родината! Каквито и трудности да среща страната ни по своя път, Денят на Независимостта винаги ще озарява през вековете надеждите и самочувствието на българския народ“, написа във Фейсбук председателят на парламента.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна