Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Николай Михайлов: България е суверенна на бартер

Снимка: БГНЕС

Независимостта на България е пряко зависима от нейното вътрешно единство. Суверенитетът е много проблематичен сега, в етапа на упадък на Атлантическата империя, която е много ревнива да има пълна гаранция за лоялност от своите сателити… Българската независимост е проблем на независимост от собствената ни политическа немощ, от готовността ни да живеем в режим на деградиран политически ред, на фасадна демокрация и на корумпиран социален контекст“. Това коментира пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов.

Според него „независимост“ е дума, която не се приветства, дори на определен етап се и криминализирана:

„На България е разрешено да бъде суверенна и това има отношение към текущата власт. Съществува един особен бартер между нашите евро-атлантически партньори и националната власт. Това е бартер на пълно послушание срещу свобода за корупция… Когато тези евро-атлантическите структури си дадат сметка, че собствените им интереси, мислени като лоялност, са застрашени от едно гражданско напрежение, тогава вземат страната на възмутените срещу корумпирания елит. Иначе, не само че го търпят, но го и поощряват“.

В предаването „12+4“ д-р Михайлов допълни:

Работата на този протест е преди всичко за депрограмиране на образа на съзнанието на почитателите на Борисов, защото години наред имахме един актьор в унизително пошъл театър. Постепенно опошлени във вкуса, деградирани в претенцията и свикнали да живеят в особена политическа дрямка“.

По думите на д-р Михайлов българските кабинети падат с намесата на ДПС, чрез което приповтаря огромната си функция в българския политически живот.

Интервюто с д-р Николай Михайлов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!