Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срути се част от тавана на подлез до варненския Делфинариум

| обновено на 23.09.20 в 13:21

Започна ремонт на подлеза до варненския Делфинариум, в който тази сутрин се срути част от тавана.

Паднал е декоративен елемент, при инцидента няма пострадали.

Срокът на изпълнение на ремонта е около 20 дни, като през това време участъкът ще бъде ограден и няма да се спира преминаването на пешеходци, каза Христо Иванов, заместник-кмет по инфраструктура:

"Причината, поради която е паднал декоративният елемент, е корозия на закрепващите арматури. Последният ремонт, който е правен, е през 2015 г., когато всъщност е правен текущ ремонт, състоящ се в очукване на мазилка и боядисване, ремонт на стъпалата и осветление. Този елемент не е ремонтиран и не е имало признаци, че има някакъв проблем. Не е конструктивен елемент от подлеза. По най-бързия начин сме направили организация за неговото премахване. Предполагам, че в рамките на 20-ина дена ще успеем да възстановим подлеза, и след като бъде премахнат декоративният елемент ще направим съответната организация да обезопасим с огради, да може да преминават пешеходци по подлеза. Той ще бъде проходим".

Община Варна започва ремонт на 28 подлеза, сред които и подлеза срещу Катедралата и до Македонския дом.

Около 07.00 часа тази сутрин падна част от окачения таван на подлеза на сп. "Делфинариума" във Варна от страната на Морската градина - срещу пазарчето на "Чайка".

Пропадналата част е около 2 кв. м. Няма пострадали.

През този подлез минават учениците от Математическата гимназия, училище "Захари Стоянов", както и голяма част от жителите на квартала. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна