Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София ГлосиФест събира в столицата над 80 творци от 4 континента

В тазгодишното есенно издание на фестивала между 18 и 29 септември ще участват гости от цял свят– с авторски прочит на свои текстове във видеофилми или на живо във включените в програмата събития. Някои ще представят своя музика или търсения като визуални артисти, други – премиери на книги, сценична реч и различни форми на споделяне на изкуството.

Авторите са от Колумбия, Перу, Сърбия, Хърватия, Република Северна Македония, Узбекистан, Азербайджан, Румъния, Русия, Виетнам, САЩ, Чили, Мексико, Чехия, Полша, Гърция и България.

В програмата до края на фестивала можете да видите:

24.09., 19:15 – лайв-стрийм от „Хралупата“ (достъпен и чрез URBO) с участието на български автори;

25.09., 19:15 – „Поезия и музика“ – лайв-стрийм от „Книжарница „Български композитор“, достъпен и чрез URBO, както и „на живо“ на адрес: София. Ул. „Иван Вазов“ № 2, с участието на български автори;

26.09., 19:15 – онлайн премиера на филма „Ние, Европа“ – втора част;

27.09., 19:15 – онлайн премиера на многоезичната антология „Ние съм“, в която са включени автори на поезия от четири континента, участвали във фестивала;

28.09., 19:15 – онлайн премиера на филма „И всички други неща“, посветен на Цочо Бояджиев и Георги Господинов

29.09., 18:45 – премиера на книгата „И други езици“ от Ренета Бакалова в „Книжарница „Български композитор (София. Ул. „Иван Вазов“ № 2) и закриване на фестивала.

Това изключително мащабно начинание е подкрепено от програма „Солидарност в културата“ на Столична община и пространството за култура „Хралупата“, разказа в „Артефир“ един от организаторите на фестивала Валентин Дишев – поет, преподавател и журналист.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна