Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Намерено е детето, изчезнало от дома си в Якоруда

| обновено на 24.09.20 в 18:16

Намерено е малкото момченце, което в късния следобед вчера изчезна от дома си в Якоруда. След близо 24 часовата акция по издирването му, в която участваха над 100 служители на полицията, жандармерията, специални екипи със следови кучета и планински спасители, детето е намерено невредимо в село Бунцево. 

Към 15.30 часа днес е получен сигнал, че малкото момченце е открито в гората до село Бунцево, което се намира на 14 километра от общинския център. Към мястото се отправиха полицаи, жандармерия и криминалисти, за да установят самоличността на момчето.

Към момента полицията не съобщава подробности как момчето, което е на 2 годинки и седем месеца, се е оказало там.

"Детето е намерено от горски служител. Открито е в местността Малката река в землището на село Бунцево, на около 20 км от къщата. Важното е, че детето е живо и здраво. Как е стигнало до там, тепърва имаме много работа. Нямаше следа допреди половин час. За 2 годишно дете е доста отдалечено място", каза старши комисар Дойчин Дойчинов, директор на ОДМВР-Благоевград.


Близо 70 служители на полицията, жандармерията и специални екипи със следови кучета се включиха в издирването на детето, което изчезна в късния следобед вчера от дома си в Якоруда. Работи се по всички версии, включително и за отвличане.

Мехмед Юркин е на 2 години и 7 месеца от гр. Якоруда. Последно детето е било забелязано около 16:00 часа на 23.09.2020 г. в двора на дома си в гр. Якоруда. След подаването на сигнала, около 18:00 часа на тел. 112, са предприети незабавни издирвателни мероприятия от полицейски служители, служители на РСПБЗН-Разлог, Планинска спасителна служба и служители на общината.

Момчето е играело в двора на къщата, в която живее семейството. По информация на родителите до 16 часа е било там. След като не успели да го открият никъде, подали сигнал в полицията.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.

Още от
Будител на годината 2020

Най-четени