Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама ранени с нож до бившата редакция на "Шарли Ебдо" в Париж

| обновено на 25.09.20 в 16:49
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прокурорът за борба с тероризма Жан-Франсоа Рикар обяви на пресконференция, че основните заподозрени за нападението с нож в близост до бившата редакция на сатиричния вестник "Шарли Ебдо" са арестувани. При атаката бяха ранени поне двама души.

"Нападение с хладно оръжие бе извършено в 11-и район на Париж пред старата централа на "Шарли ебдо", каза министър-председателят Жан Кастекс.

Той заяви, че двамата намушкани са журналисти, които са пушили на улицата до сградата и че животът им не е в опасност. Според френския премиер те са били нападнати на случаен принцип.

"Тази атака се случи на символично място по времето, когато се провежда процесът във връзка с ужасните атаки срещу "Шарли Ебдо преди години", посочи той.

Френската прокуратура за борба с тероризма обяви, че е започнала разследване за нападението.

На мястото на атаката е намерено хладно оръжие по информация на двама полицейски източници. Единият го описа като мачете, а другият го нарече сатър.

Не е ясен мотивът за нападението.

Във френската столица в момента се гледа делото срещу предполагаеми съучастници в атаката срещу вестника през 2015 година, при която бяха убити 12 души.

снимка: ЕПА/БГНЕС

снимка: ЕПА/БГНЕС

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!