Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добре приготвената храна е мисия за семейство Янакиеви

Тодор Янакиев, Даниела Янакиева - Търговище
Снимка: Евтим Петков

На гости в рубриката „Горещи сърца“ са две от най-харизматичните личности на Търговище - Тодор Янакиев и Даниела Янакиева, баща и дъщеря.

Тодор Янакиев е познат на своите съграждани с готовността да помогне на всеки, които има нужда.

Самият той инициира различни благотворителни и обществени кампании, които са в полза на неговите съграждани. Не крие пристрастията си към историята и активно участва в разработването на стратегията за развитие на туристическия бизнес и конкретно на древния град Мисионис.

Ресторантьорът от Търговище е члeн нa Упpaвитeлния cъвeт нa Бългapcĸaтa xoтeлиepcĸa и pecтopaнтьopcĸa acoциaция, пpeдceдaтeл е нa Упpaвитeлния cъвeт нa „Mecтнo тypиcтичecĸo cдpyжeниe - Tъpгoвищe", пpeдceдaтeл нa yчилищнoтo нacтoятeлcтвo нa Πpoфecиoнaлнa гимнaзия пo тypизъм и xpaнитeлнo-вĸycoви тexнoлoгии "Aлeĸo Koнcтaнтинoв".

Тодор Янакиев казва, че в pecтopaнтьopcтвoтo имaт знaчeниe ĸoнтaĸтитe и xopaтa, c ĸoитo ce пoзнaвaмe. При него са гостували личноста като проф. Николай Овчаров, Beceлин Mapинoв, както и пoчти вcичĸи изпълнитeли, сред които Емил Димитров.

За Тодор Янакиев добротата и приятелството са едни от най-ценните добродетели. Той самият е наследил чувството си за общност, за задружност и се старае през целия си живот да бъде обединител и да насърчава всички от семейството си към усъвършенстване и успешна реализация.

Радва се на голяма фамилия - край него са деца и внуци, племенници и братовчеди. Всички по един или друг начин му помагат в ресторантьорството.

Една от най- големите гордости на Тодор е неговата дъщеря Даниела Янакиева. Скромна и много сръчна в работата си, тя държи на здравословно приготвената храна. Не ползва замразени продукти.

По време на извънредната епидемична обстановка заради Covid, Даниела Янакиева разработва специално меню на достъпна цена и организира доставката на топлата храна до домовете на хората.

Със семейство Янакиеви ни среща кореспондентът ни в Търговище Евтим Петков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна