Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Дончева: Борисов има ангажименти към СИК

Според нея партията на Цветанов е резервен коловоз за гербаджиите

| обновено на 28.09.20 в 16:45
Татяна Дончева в студиото на "Хоризонт"
Снимка: БНР

„Не виждам база за споразумение, а и не случайно ГЕРБ упорито настояват, че нямало диалог с протестиращите… Проблемът на ГЕРБ е служебното правителство, те осъзнават, че всеки ден на власт нищо не им носи“. Коментарът направи пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“.

Тя подчерта, че като причина могат да се добавят и „ангажиментите, поети на правителствено ниво към различни бизнеси и други кръгове за сключване на сделки“: 

Като част от СИК Борисов има ангажименти към СИК – Маджовци, Маргини и всякакви продължения. Има ангажименти към Домусчиев, следете раздаването на концесиите на пристанищата. Домусчиев има аспирации да получи всички пристанища по морето, а пък ТИМ да се задоволи с пристанищата по Дунав“.

В предаването „12+3“ Дончева допълни:

ГЕРБ може да не долазят до времето на редовните парламентарни избори… Не случайно предприеха заградителни мероприятия. Преди месец обещаха увеличаване на студентските стипендии. Миналата седмица направиха срещи с ректори и обещаха, че ще увеличат с 20% заплатите на университетските преподаватели. Те се страхуват, че студентите, които ще дойдат на 1-ви октомври, могат да направят това, което направиха за Луканов 1990 година. Въпросът е кой за колко ще се продаде“.

Татяна Дончева отбеляза още:

Политическите сили - стари и новосъздадени, нещо ще вземат от протеста като доверие. Колко? Ще видим на изборите... Цветан Цветанов е създател на една милиционерска партия, която създаде модела за грубо потъпкване на човешки права, за произвол по отношение на преследване на хора. Това е резервен коловоз за гербаджиите“. 

Дончева е категорична, че ГЕРБ няма да спечели следващите парламентарни избори:

„Има ескалация на омраза. Протестите ерозират, независимо дали ГЕРБ ще долазят до изборите. Въпросът е дали ще можем да си осигурим честни избори“.

Интервюто с Татяна Дончева можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!