Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ: Организаторите на протеста до вчера бяха клакьори на ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Десетки декларации получихме от нашите структури в страната и европейската либерална общност.

След като организаторите на протеста срещу правителството решиха, че могат да насочат протеста срещу ДПС - опозиционната партия.

Трудно е да се приеме за нормална ситуацията, при която протестиращите в името на законността си позволяват да поругават национални символи като герба и трибагреника. Това каза на пресконференция лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Трудно е да се обяснят такива процеси, те показват липса на ясна визия, идеи в организаторите на протеста.

Анти ДПС кампаниите обикновено означават това – опит за акумулиране на енергия. Нашите структури остро осъждат този вандализъм, който няма място в демократична България по време на мирен протест, добави Карадайъ.

ДПС е национално отговорна партия и от създаването си неотклонно изпълнява своята мисия. Приоритетите на България са НАТО и ЕС, това е факт днес, но доколко гражданите и обществото, политиците и управляващите, и опозиция, и протестиращи сме европейци и споделяме европейските ценности.

Преди 11 г. ДПС предупреди„ че най-лошото е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство.

Организаторите на протеста, които до вчера бяха клакьори и клиентела на ГЕРБ, днес се сетиха и направиха голямо откритие - протест срещу властта пред централа на опозицията с поругаване на национални символи, добави Карадайъ.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна