Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Малко Търново Илиян Янчев:

Търговците нямат работа в гората

Снимка: БГНЕС

"Само 56 км е пътят Царево - Малко Търново, но се минава за час и половина. Пътят е страшен и опасен. Не може да се шофира с повече от 20 км/час, защото дупките са много и големи”, коментира кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Лошият път е проблем за местните жители и туристите, но не е пречка за тировете, които всекидневно изнасят дървен материал от региона, доувреждайки и без друго лошите пътища и задълбочавайки проблема с безводието.

"Малко Търново е в 100% защитена по Натура 2000 територия, както и целият парк Странджа, но без горите, които непрестанно се секат.

Нарича се горско стопанство, но стопани там няма - има търговци, които идват и нареждат какво да се сече.

Нито лев от продадената дървесина не влиза в общината, напротив пътищата се рушат", каза още Янчев, който поясни, че търси законни начини пътищата на територията на общината, около 60 км., да бъдат затворени за тежкотоварни автомобили и по този начин тировете с дървесина да няма как минат по тях.

Според институциите обаче проблеми има, а виновни няма. Сечта е видима, тировете, натоварени с дървен материал, интензивно се движат по тесните пътища, разбивайки ги допълнително. Но според служителите на ДАИ, които да осъществяват контрол, проблем няма. С водата също няма проблем, казват от ВиК Бургас.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна