Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Филева готви трети албум

Певицата с участие на концерт в Летния театър в Пловдив

Михаела Филева
Снимка: Ани Петрова

На 4 октомври Летен театър в Пловдив посреща певицата Михаела Филева и диригента Максим Ешкенази, които заедно с Live банда и симфоничен оркестър ще изнесат концерт с най-популярните песни на Михаела и любими произведения от мюзикъли и филми.
„С Максим Ешкенази ще бъдем за първи път на една сцена в Пловдив, един от най-талантливите диригенти, с който обожавам да работя, човек, който мисли как да възпитава публиката с чувство за естетика и смислена и качествена музика“, каза в предаването „Хоризонт до обед“ Михаела Филева.

„Ние отдавна с него си подаваме ръка – поп музиката и класиката. Ще изненадаме пловдивската публика, защото сме подготвили специален концерт – познати неща в различни аранжименти - симфоничен оркестър, банда, моите песни и мюзикъли – ще сме смели!“. Това разказа още певицата.

„Очакваме на концерта от най-малките до най-големите!".

Концертът „Музика под звездите“ е насочен към семейната публика и е с начален час 18:00. Билетите са на цени от 15 до 25 лв., като входът за деца до 7 г. е безплатен, а тези на възраст от 8 до 14 години ползват 5 лева отстъпка от цената на билета спрямо ценовата категория, която са избрали.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Михаела Филева сподели, че по време на извънредното положение е успяла да си почине, да се наспи, да завърши магистратура в Музикалната академия, записала се е на курс по испански, а в най-скоро време почитателите ѝ трябва да очакват третия ѝ албум.

„Той трябва да е готов до края на година. Музиката за него е вече готова, има изненади, нови автори, моя музика, нови колаборации, опитвам се да намеря неща, които ме вълнуват по нов начин".

"Във всичко в живота обаче има и капка късмет - другото е въпрос на самодисциплина и желание!", коментира още Михаела Филева.

"Една от супер силите ми е да съм супер организирана - но и това ми е едно от най-късметлийските неща. Иска ми се да успявам при моите последователи в социалните медии да им внуша критично мислене и активна гражданска позиция".

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна